Notice: Only variables should be passed by reference in /home/sintursula.nl/public_html/application/models/Structure.php on line 322

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/sintursula.nl/public_html/application/site/views/layouts/includes/head.phtml on line 4
Consulent voortijdig schoolverlaten?! HUH? - St. Ursula, Het centrum voor zorg, welzijn en cultuur
St. Ursula, het centrum voor zorg, welzijn en cultuur
facebook twitter Tel. 0411 - 655 855

Consulent voortijdig schoolverlaten?! HUH?

In St. Ursula zijn diverse organisaties ondergebracht. Ze werken samen voor de jeugd en jongeren in onze gemeente. Denk aan een leerplichtambtenaar, schoolmaatschappelijkwerk, het consultatiebureau en Novadic-Kentron. Ook de consulenten voortijdig schoolverlaten zijn voor jou aanwezig in St. Ursula.

Wat kunnen de consulenten betekenen voor een jongere?

  1. Motiveren en ondersteunen
    De consulenten motiveren en ondersteunen zoveel mogelijk jongeren die nog geen startkwalificatie hebben (minimaal een havo- of MBO-diploma op niveau 2) bij het behalen van die startkwalificatie. Ook als jongeren werken zijn er mogelijkheden om alsnog een startkwalificatie te halen.
  2. Begeleiden
    De consulenten begeleiden jongeren zonder startkwalificatie, die niet naar school gaan en ook echt niet meer naar school willen of kunnen gaan en geen inkomen hebben uit werk of uitkering, naar een inkomen.

Meer informatie

Wil je weten of een consulent voortijdig schoolverlaten wat voor jóu kan doen? Neem dan contact op. Dat kan telefonisch via (0411) 65 79 57 of per e-mail via voortijdigschoolverlaten@boxtel.nl. Samen kijken we dan of we jou aan een startkwalificatie kunnen helpen of op maat kunnen begeleiden zodat je mee kunt doen in de samenleving!